КАК ДА СТОПИМ КОРЕМА?

 
Sofia Pride 2023
 

Вечната битка с килограмите е модерната мантра на съвременния свят. Представяте ли си се в по-добра форма и без няколко излишни килограма? А как смятате да постигнете преобразуването на външния си вид? Със сигурност драстична промяна на хранителния режим ще окаже чудотворен ефект, но дори с малки подобрения можем да накараме тялото по-лесно да се справи с излишните килограми. Фокусирането върху едно единствено, лесно постижимо занимание всяка седмица, изпълнявано за по-дълъг период от време, може да ви доведе до ценни резултати.

Предлагаме ви няколко малки стъпки, които да доведат до дълготрайни ефекти.

Презареждане

Преди да излезете на вечеря навън изяжте шепа ядки, протеинов бар или ябълка с парче сирене. Със стомах пълен с протеини и по-малко хормони на глада из тялото, вие ще ядете по-малко и ще намалите и приема на калории.

Предъвчете го

Мъжете, които дъвчат всяка хапка по 40 пъти, ядат 12% по-малко от онези, които предъвкват 15 пъти храната. Дъвченето кара процеса по усвояване на храната да започне, ускорявайки хормоните, свързани със ситост, затова забавете темпото.

Мислете като критик

Представете си, че пишете статия за списание в качеството ви на критик на храна. Внимателно отбележете състава, аромата, подправките в чинията ви. Мислете върху всяка хапка, как ще я опишете в материала си?

Планирайте

Озверели от глад купувачи са това, за което мечтаят супермаркетите. Не се превръщайте в едно от тези хранителни зомбита, не пазарувайте гладни. Също така направете списък с нужните ви неща. Според изследвания, най-доброто време да заредим хладилника си за седмицата е след закуската в събота или неделя.

Пийте

Вместо една Coca-Cola с 240 калории, пийте вода, която има 1 калория.

Събудете се

Събудете се половин час по-рано и използвайте това време, за да тренирате преди закуска. Така ще накарате тялото си да гори складиранатa мазнина по-бързо.

Горене

Как да изгорите 40 калории за 10 минути? Можете да изкъпете кучето, да почистите с парцал пода, да смените чаршафите или да потанцувате танго.

и слушайте

Музика, която ви вдъхновява, ще ви помогне да тренирате по-здравo и по-продължително.

 

 

Хареса ли ви статията?

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина