КАЙЛИ МИНОУГ И ГОДЕНИКЪТ Й НЯМА ДА СЕ ОЖЕНЯТ ПРЕДИ ВСИЧКИ В АВСТРАЛИЯ ДА ИМАТ ТОВА ПРАВО

Кайли Миноуг е поредната звезда, зарекла се, че няма да сключи брак преди всички хора в родната й страна да имат това право.

Една от най-известните австралийки обяви годежа си за британския актьор Джошуа Сас през февруари. Но миналата седмица 28-годишният Сас разкри, че той и 48-годишната Миноуг няма да се оженят преди австралийският парламент да узакони брачното равенство.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 
kylie-minogue-joshua-sasse-header-dolly-parton-i-do-campaign
Кампанията за брачно равенство „Say I Do Down Under“ се радва на подкрепата на много звезди.

Актьорът каза през австралийския тв канал Seven Network, че е бил „изумен“, когато научил, че гей двойките в Австралия не могат да сключват брак. „Не ни е комфортно да се оженим преди този закон да бъде приет в Австралия,“ каза той. „Просто не мога да възприема на каквото и да било ниво, нито морално, нито религиозно, нито каквото и да било, че аз имам правото да се оженя за човека, когото обичам, но някой друг няма това право, заради сексуалната си ориентация.“

Двамата влюбени се запознаха на снимачната площадка на „Galavant“ през 2014.

„Мисля, че е много важно да се обърне внимание на примера на други нации, които са минали през този процес, за да се видят последиците. Това, което е било промотирано, е любов и равенство. Нима няма достатъчно омраза и нетърпимост по света?“

Кампанията за брачно равенство „Say I Do Down Under“ се радва на подкрепата на много звезди. Миналата събота актрисата от кинохита „Отряд самоубийци“, Марго Роби, се появи във водения от нея епизод на популярното американско комедийно шоу Saturday Night Live с тематична тениска.

margot-robbie-i-do-campaign-tshirt-snl