ЙОРДАНКА ХРИСТОВА ПОДКРЕПИ ОТКРИТО ДЪЩЕРЯ СИ

„Да, признавам, че дъщеря ми е различна, но аз много я обичам!“ Това заяви певицата Йорданка Христова, която е един от участниците в телевизионното риалити „ВИП Брадър“. Темата за сексуалността на дъщеря й – Ивана Стоичкова, беше дискутирана от участници в предаването и стана обект на жълт интерес от страна на водещия Ники Кънчев. Ивана беше поканена за гост-защитник на майка си на изминалите номинации.

„Аз съм тук, за да кажа, че обожавам майка си. По другата тема няма да говоря“. Така дъщерята на Йорданка Христова отряза опитите на Ники Кънчев да й зададе въпрос за нейната сексуалност в живото предаване в понеделник.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

„Това, че аз съм такава, няма нищо общо с нея. Тя ме е възпитала чудесно, дала ми е много – първите 7 години, така да се каже“, заяви Ивана, която отскоро е партньорка с бившата приятелка на певицата Люси Дяковска – Камелия Веселинова. Когато Кънчев се опита отново да я попита за мнението й по темата, Ивана бе иронична: „Да, аз съм извънземно!“ И допълни: „Не съм по-различна от вас, всичко си имам“.

3(1)

“Получих един имейл от дъщеря ми. Пишеше – спешно, отвори го, моля те веднага. Тя ми каза: „Страшно съжалявам, че забърках името ти в разни неща. Отвори интернет да видиш и така нататък. Ще си дойдеш след една седмица, моля ти се не се притеснявай, знаеш, че те обичам.“ Става дума за това, че дъщеря ми е приятелка с Камелия,” това сподели и майката на Ивана в едно от предаванията. И допълни още, че познава приятелката на дъщеря си и тя й допада.

Неминуемо е подобни предавания да залагат на разкрития, които биха скандализирали и без това оскотялата им публика. За кого иначе би било такъв „скандал“, че един млад и успешен човек е гей? Отдавна в цивилизованите общества на този факт няма да се обърне такова внимание, а на постижения на личността и на връзките със семейството. Какво жълто виждат зрителите в това, че една майка обича дъщеря си, независимо дали тя харесва мъже или жени? На хората с различна сексуалност у нас продължаваме враждебно и с недоверие да гледаме като на „извънземни“ и да ги осъждаме за тяхната „различност“. А още по-тъжно е, че те трябва да бранят и защитават тази си различност, докато съществуват тези измислени разделения. Една дъщеря благодари на майка си в национален ефир, за това, че я обича и й е дала много. Хомосексуалността тук няма място, а любовта.

Вероятно оттук насетне певицата и дъщеря й ще търпят още обиди и нездрав интерес от страна  на медиите, но смелите са онези, които успяват леко да преобърнат посоката на дните. Йорданка Христова, легенда на българската музика, застана открито зад дъщеря си и с това без съмнение си спечели цялата симпатия на ЛГБТ обществото. Надяваме се примерът й да не остане незабелязан и да вдъхнови и други родители, да поставят щастието на децата си преди предразсъдъците, които имат.

 

Симеон Василев