ИЪН МАККЕЛЪН ОТКАЗА ДА ПУБЛИКУВА МЕМОАРИТЕ СИ И ВЪРНА €1.25 МЛН

Сър Иън Маккелън се отказа от договор за публикуване на мемоарите му и върна аванс от 1.25 евро, предаде ирландското издание на Independent.

По време на Литературния фестивал в Оксфорд, актьорът каза пред медии, че е бил планирал девет месеца за написването на автобиографията си, но по-късно осъзнал, че предпочита да запази личния си живот отделно от публичния си живот.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Маккелън, който се разкри като гей още през 1988, добави, че все още „не разбира“ някои аспекти от живота си, затова иска да останат за него си. „Беше малко болезнено. Не исках да се връщам назад в живота си и да си представям неща, които все още не бях осъзнал.

„Всъщност, ако някой се вълнува от публичния ми живот, професионалния ми живот, кариерата ми – всичко е събрано в моя уебсайт в повече подробности отколкото би било в книга.“

76-годишният актьор сподели, че първото му влюбване се е случило, докато е бил млад актьор в Оксфорд. „Всъщност се случи в този град. Играех заедно с група студенти и се влюбих в един от тях. Затова Оксфорд е много специално място за мен.“