ИСПАНСКО АТЕЛИЕ ВЪЗКРЕСЯВА МОНАШЕСКО БИЖУ ОТ VII ВЕК

„Скапуларий“ (от португалската дума еscapulario) е религиозна огърлица с две висулки. Украшението произхожда от монашеските одежди в отдавна забравена епоха и въплъщава достойнство и сила.

Мехди Бузейн и Коста Януси, съоснователи на бижутерийната компания DUEROS, базирана в Испания, са пътували из целия свят, за да усетят духа на различни държави, култури и религии. Така те открили този красив исторически символ, датиращ от 7-и век, и му придали съвременен дизайн, същевременно запазвайки традиционния дух на оригинала.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

dueros-escapulario-1

Името на марката DUEROS е съчетание от думите „DUO“, символизираща двете висулки и двойната защита, и „EROS“, богът на любовта в гръцката митология.

Въпреки, че най-очевидната му връзка е с католицизма, скапуларият произхожда от манастирските култури и епоха, предхождаща организираните религии. DUEROS представя ръчно направените двойни висулки Escapulario във формата на символи, обединяващи всички религии и напомнящи за непреходни ценности като мир и единство. Макар всички религии да проповядват мир, техните граници ни разделят и са причина за много беди на планетата, която наричаме свой дом.

dueros-escapulario-3

Идеята на DUEROS не е да продава просто огърлица, а цял начин на живот, основан на любов. Затова компанията насърчава своите клиенти да изпращат снимки с огърлиците и да участват в проекта #duerosaroundtheworld.

Screen+Shot+2015-09-28+at+22.02.29_500IMG_0385_500IMG_0806_500

Oгърлиците за мъже и жени са изработени от сребро Sterling Silver с печат за качество „925“ и са допълнително обработени с родий за защита и повече блясък.

Специално за читателите на PROUD.bg DUEROS подаряват безплатна доставка до България и ваучер за отстъпка на стойност 5 евро от всеки продукт. За да го използвате трябва да въведете кода PROUD.bg5 в полето Gift card or discount code след check out на сайта им. После не забравяйте да им изпратите снимка от България. Повече на http://dueros.com/