ИСПАНИЯ Е ТОП ГЕЙ ДЕСТИНАЦИЯТА В ЕВРОПА

Испания отдавна е известна като притегателен център за гей общността и е многократно признавана за най-дружелюбно към хомосексуалните място в Европа. Сега изследване на инвестиционната компания LGBT Capital поставя страната на първо място като туристическа дестинация за ЛГБТ хората.

Този либерален и топъл климат носи на Испания ежегодни приходи от гей туристи от над 6 млрд. евро. По данни на LGBT Capital хомосексуалните харчат 30% повече от хетеросексуалните туристи.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Популярността на Испания сред гей хората вероятно се дължи на това, че през 2005 г. страната първа в Европа легализира еднополовите бракове, но не само. В Мадрид всяка година се провежда най-мащабният Прайд, докато Барселона е арена на двуседмичния фестивал Circuit. Да не пропускаме и места като гей курорта Сиджес и парти-островите Ибиса и Гранд Канария.

Втората най-популярна туристическа дестинация сред сексуалните малцинства е Франция, а на трето място е Германия. Класацията на LGBT Capital е изготвена въз основа на това какъв годишен доход осигуряват на съответната страна гей-туристите. За Париж това са 5,9 млрд. евро, а за Берлин – 4,7 млрд.