ИНДОНЕЗИЯ ЩЕ БЛОКИРА GRINDR И ОЩЕ НАД 80 ЛГБТ ПРИЛОЖЕНИЯ

Индонезия реши да забрани над 80 мобилни приложения и сайтове с ЛГБТ съдържание, предаде BuzzFeed.

Южноазиатската държава – четвъртата по население в света – ще блокира достъпа до всички източници, „промотиращи ЛГБТ“, защото те „нарушават закона за порнографията и закона за закрила на детето,“ заяви директорът на Министерството на комуникациите.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Решението идва след закрита среща в министерството, на която са присъствали лидери на националната полиция и официални лица от министерствата на Човешкото развитие и Религиозните въпроси. Първоначално срещата трябвало да се занимае с обвинения, че някои приложения се използват от схема за разпространяване на детска порнография, но участниците в нея разширили обхвата на обсъжданите теми.

Министерството на комуникациите планира да блокира приложенията като задължи Google и Apple да ги премахнат от своите виртуални магазини. Сред блокираните програми са Grindr, Boy Ahoy и Blued.

Това е пореден удар на правителството срещу ЛГБТИ общността. По-рано чат приложения като WhatsApp бяха задължени да премахнат имотиконки, изразяващи подкреха за гей мъжете и лесбийките.