ИНДОНЕЗИЙСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ГОТВИ ГЕЙ ЦЕНЗУРА

Има основание да се смята, че Индонезия подготвя проектозакон срещу „гей пропаганда“, подобен на този в Русия. Това съобщи Pink News, позовавайки се на материал в Jakarta Post.

След кавгата си с международните социални мрежи Facebook и Tumblr, Министерството на комуникациите и информацията е започнало да пише всеобхватен закон, който да улесни властите в изличаването на всякакво положително съдържание на ЛГБТ тематика от онлайн пространството.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Говорителят на министерството Исмаил Каваду каза пред Jakarta Post, че скоро ще бъде учреден съвет, който да обсъди въпроса. Това се случва по предложение на Камарата на представителите към индонезийския парламент, чийто председател Махфудз Сидик съобщи, че темата е въпрос на „национална сигурност“.

„ЛГБТ проблемите могат да застрашат националната сигурност, идентичността, културата и вярата на индонезийците,“ каза Сидик.

Това е последното развитие в серията от действия на индонезийските власти, насочени срещу ЛГБТ общността. Миналия месец правителството нареди на Facebook и WhatsApp да премахнат иконките, изобразяващи еднополови двойки и семейства.