ИНДОНЕЗИЙСКА ГЕЙ ДВОЙКА БЕШЕ АРЕСТУВАНА ЗАРАДИ ЦЕЛУВКА ВЪВ FACEBOOK

Млада гей двойка беше арестувана в Индонезия, заради снимка във Facebook, на която момчетата се целуват.

22-годишен студент и 24-годишният му приятел живеят на остров Сулавеси. Те бяха арестувани от местната полиция след оплаквания, направени от потребители на Facebook. Според полицията, двойката може да бъде съдена по закона срещу „неприличие и порнография“, въпреки, че хомосексуалността на е незаконна в Индонезия.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Текстът към снимката в социалната мрежа гласи: „С моя любим тази вечер. Дано любовта ни продължи вечно.“ Изображението е било изтрито по настояване на индонезийското министерство на комуникациите и информационните технологии.

„Двойката призна, че това на снимката са те и, че са я публикували, за да докажат любовта си,“ заяви полицейският говорител Марзуки пред AFP. Сега двете момчета са на свобода срещу парична гаранция, но могат да влязат в затвора, ако бъдат признати за виновни.

Арестът е пореден знак за задълбочаващата се институционализирана хомофобия в страната. В последните месеци властите предприеха поредица анти-гей действие, включително блокирането на Grindr и още 80 гей приложения и сайтове, „пропагандиращи разврат“.