Индийци изоставили бебето си защото му била прелята кръв от транс жена

Дете в Индия било изоставено от родителите си, след като открили, че му е била пренята кръв от трансполов донор. Драматичната история се разиграла преди няколко години, но едва сега става публично достояние.

Транс жената спасила живота на бебето, страдащо от анемия, с кръвопреливане. Скоро след това обаче, тя намерила детенцето пред дома си с бележка, написана на ръка. Родителите му изоставили детето си, защото се тревожели да не стане „една от тях“ заради кръвта на транс жена.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Индийката решила да осинови детето. „Преживяла съм болката от отхвърлянето от собственото ти семейство. Мисля, че това ни свързва,“ споделя тя.

Болницата потвърдила, че детето, което сега е на шест годинки, е същото, на което била прелята кръв от транс жената. Родителите искали лично да й благодарят за помощта, но когато разбрали, че е транс, отношението им рязко се променило.

Транс хората в Индия са подложени на системна дискриминация, включително в кръводаряването – официално на гей, би и транс хората им е забранено да са донори на кръв. Жената, осиновила детенцето обаче, редовно дарява кръв и няма намерение да спре. Тя казва, че „дискриминацията е толкова дълбоко вкоренена в индийското общество, че не няма голяма надежда за промяна вбъдеще“. „Но аз и приятелите ми никога не спряхме да даваме своя принос за обществото. Все още ходим и даряваме кръв, криейки сексуалните и половите си идентичности,“ добавя тя.