Индийци изоставили бебето си защото му била прелята кръв от транс жена

 
Sofia Pride 2023
 

Дете в Индия било изоставено от родителите си, след като открили, че му е била пренята кръв от трансполов донор. Драматичната история се разиграла преди няколко години, но едва сега става публично достояние.

Транс жената спасила живота на бебето, страдащо от анемия, с кръвопреливане. Скоро след това обаче, тя намерила детенцето пред дома си с бележка, написана на ръка. Родителите му изоставили детето си, защото се тревожели да не стане „една от тях“ заради кръвта на транс жена.

Индийката решила да осинови детето. „Преживяла съм болката от отхвърлянето от собственото ти семейство. Мисля, че това ни свързва,“ споделя тя.

Болницата потвърдила, че детето, което сега е на шест годинки, е същото, на което била прелята кръв от транс жената. Родителите искали лично да й благодарят за помощта, но когато разбрали, че е транс, отношението им рязко се променило.

Транс хората в Индия са подложени на системна дискриминация, включително в кръводаряването – официално на гей, би и транс хората им е забранено да са донори на кръв. Жената, осиновила детенцето обаче, редовно дарява кръв и няма намерение да спре. Тя казва, че „дискриминацията е толкова дълбоко вкоренена в индийското общество, че не няма голяма надежда за промяна вбъдеще“. „Но аз и приятелите ми никога не спряхме да даваме своя принос за обществото. Все още ходим и даряваме кръв, криейки сексуалните и половите си идентичности,“ добавя тя.

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина