ИЗРАЕЛСКА ДЕПУТАТКА Е БРЕМЕННА С ДЕТЕТО НА ГЕЙ ПРИЯТЕЛ

Член на израелския Кнесет (парламент) е бременна с детето на своя гей приятел. Мейра Бен Ари, която принадлежи към центристката партия Кулану, сподели новината с медиите, за да избегне слухове за непланирана бременност.

40-годишната Бен Ари решила да създаде семейство, защото усетила, че времето минава и скоро може да изгуби тази възможност. Тя сподели, че темпото на политическия живот не й е позволило да се фокусира достатъчно върху личния си живот.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Бен Ари дълго отлагала зачеването на дете, защото няма партньор и време. Разговор с майка й обаче, я накарал да осъзнае, че иска семейство. Тя предложила на своя близък гей приятел Опхир да станат родители заедно: „Казах му ‘хайде да създадем дете и да го отгледаме’ и Опхир се съгласи,“ разказа тя.

Лидерът на Кулану, Моше Кахлон, подкрепи колежката си.

Жената не отхвърля идеята на по-късен етап от живота си да се омъжи, но не иска да чака съпруг, за да създаде семейство. Тя се надява да вдъхнови други бездетни жени на средна възраст, които искат деца. „Разказах тази история и за да вдъхна кураж и вдъхновение на други жени, да им дам сила да не се отказват от правото си да имат деца, дори ако нямат партньор,“ каза тя.