ИЗЛОЖБА И КУБИНСКА ГЕЙ ПОЕЗИЯ ТОЗИ ПЕТЪК В YALTA

 
Sofia Pride 2023
 

София Прайд Арт седмица продължава с двойно събитие в Yalta Club Art Room. В петък столичният клуб ще домакинства откриването на изложбата The Gallery Project и представянето на стихосбирката с гей поезия „Barcos del Deseo / Boats ot Desire“.

The Gallery Project

The Gallery Project започва през лятото на 2016 г. като отворена покана за ЛГБТИ артисти от цял свят да създадат свои собствени онлайн галерии на www.transnational-queer-underground.net. Досега над 50 творци са записали там своите произведения на изкуството, а платформата остава отворена за артисти, които да участват и да споделят своето изкуство на ЛГБТИ тематика. От 9 до 18 юни в Yalta ще бъдат показани творби на 44 артисти от 27 страни.

The Gallery Project

Barcos del Deseo / Boats ot Desire

Поетът Улисес Кинтана де Армас живее в Куба. В поезията си той говори за любов между мъже, секс, море, кубински преживявания. В петък той ще представи двуезичната си книга „Barcos del Deseo / Boats ot Desire“ (на английски и испански) и ще прочете избрани творби.

Поетът Улисес Кинтана де Армас

„I am a Cuban, Cubans are like that“ – тези думи чуваш много често, когато общуваш с Улисес Кинтана де Армас. И се питаш: дали всички кубинци си приличат?; или са много обединени?; или той го казва просто от скромност? Ако обаче се разходиш с Улисес Кинтана де Армас из Хавана, забелязваш, че всички местни го считат за турист. Аха, значи не всички кубинци са такива.

„Gays in Cuba just meet and fuck“. Секс в автобуса, секс в парка, секс на плажа, секс на балкона, сексът е навсякъде – така разказва. Сексът между мъже е и в неговата поезия, в неговите картини и в неговата музика. Но също и любов, приятелство, море и житейска философия в стихосбирката „Barcos del Deseo / Boats ot Desire“.

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина