ИЗЛОЖБА И КУБИНСКА ГЕЙ ПОЕЗИЯ ТОЗИ ПЕТЪК В YALTA

София Прайд Арт седмица продължава с двойно събитие в Yalta Club Art Room. В петък столичният клуб ще домакинства откриването на изложбата The Gallery Project и представянето на стихосбирката с гей поезия „Barcos del Deseo / Boats ot Desire“.

The Gallery Project

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

The Gallery Project започва през лятото на 2016 г. като отворена покана за ЛГБТИ артисти от цял свят да създадат свои собствени онлайн галерии на www.transnational-queer-underground.net. Досега над 50 творци са записали там своите произведения на изкуството, а платформата остава отворена за артисти, които да участват и да споделят своето изкуство на ЛГБТИ тематика. От 9 до 18 юни в Yalta ще бъдат показани творби на 44 артисти от 27 страни.

The Gallery Project

Barcos del Deseo / Boats ot Desire

Поетът Улисес Кинтана де Армас живее в Куба. В поезията си той говори за любов между мъже, секс, море, кубински преживявания. В петък той ще представи двуезичната си книга „Barcos del Deseo / Boats ot Desire“ (на английски и испански) и ще прочете избрани творби.

Поетът Улисес Кинтана де Армас

„I am a Cuban, Cubans are like that“ – тези думи чуваш много често, когато общуваш с Улисес Кинтана де Армас. И се питаш: дали всички кубинци си приличат?; или са много обединени?; или той го казва просто от скромност? Ако обаче се разходиш с Улисес Кинтана де Армас из Хавана, забелязваш, че всички местни го считат за турист. Аха, значи не всички кубинци са такива.

„Gays in Cuba just meet and fuck“. Секс в автобуса, секс в парка, секс на плажа, секс на балкона, сексът е навсякъде – така разказва. Сексът между мъже е и в неговата поезия, в неговите картини и в неговата музика. Но също и любов, приятелство, море и житейска философия в стихосбирката „Barcos del Deseo / Boats ot Desire“.