ЗВЕЗДАТА ОТ ‘БЯГСТВО ОТ ЗАТВОРА’ ОТГОВОРИ НА ГРУБ МЕМ

Уентуърт Милър, нашумял с главната роля в сериала „Бягство от затвора“ (Prison Break), отговори на злостен мем, подиграващ се с негова снимка.

След края на сериала през 2009, актьорът прекара няколко години в борба с депресията. През 2013 той публично се разкри като гей мъж и призна, че по-рано е „избрал да лъже“ в името на кариерата си. През последните години Милър се завърна на малкия екран, като скоро ще се появи и в продължение на „Бягство от затвора“.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Но миналата седмица звездата се сблъска с миналото си по особено неприятен начин. Facebook страницата „The Lad Bible“ публикува мем в стил „преди и сега“, съпоставящ промо снимка на актьора и папарашки кадър от 2010. Текстът гласи: „Когато избягаш от затвора и разбереше за монопола на Макдоналдс…“

Wentworth-miller-meme-facebook

Милър отговори със статус в своята официална страница. „Днес открих, че съм участник в интернет мем. Не ми е за първи път. Този обаче, се откроява от останалите,“ гласи началото на съобщението. Нататък актьорът разказва за борбата си с депресията и за храната като средство за потискане на емоционалната болка. Той споделя, че в онзи период често е мислел за самоубийство.

„Трябва да призная, че първия път, когато видях този мем във фийда си, стомахът ми се сви на топка. Но както с всичко друго в живота, сам определям значението. А значението, което давам на това/мое изображение е Сила. Лечение. Прошка. За мен и за другите.“

В писмо до Милър, Facebook страницата се извини за публикацията и обеща вбъдеще да се отнася с отговорност към сериозни проблеми като психическото здраве.

Източник: Pink News