ЗАТВОР ЗА УЧАСТНИЦИТЕ В ГЕЙ ПАРАДИ ИСКАТ ОТ „АТАКА“

Групата на „Атака“ в парламента поиска затвор от една до пет години и глоба от 1000 до 5000 лв. за хора, които демонстрират открито хомосексуалността си. Искането е направено с нов текст, който Волен Сидеров и неговата партия държат да влезе в Наказателния кодекс.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

„Който манифестира публично своите или на други хомосексуална ориентация или принадлежност, чрез организация или участие в митинги, шествия и паради или чрез средствата за масова информация в Интернет, се наказва с лишаване от свобода от една до пет години и глоба от хиляда до пет хиляди лева,“ гласи проекто-законът.

В мотивите си депутатите от „Атака“ са посочили, че са провокирани от организираните у нас гей паради „под диктовката на отвън на гей организации и лобистки групи“. Депутатите припомнят, че за първи път „уродливото явление“ се състояло през 2008 година и всяка година до сега скандализира обществото. Участниците в парада демонстрират „из улици неприкрит разврат, сексуална перверзност и морална разпуснатост“. Депутати припомнят, че на този фон се лансират и идеи за легализиране на гей браковете.

Депутатите на Сидеров показват и исторически познания, като припомнят още, че „традицията на този тип противообществени прояви датира от 28 юни 1969 година, когато в нюйоркския квартал Гринич Вилидж избухват така наречените Стоунуолски бунтове“ – серия от сблъсъци между „хомосексуални лица“ и полицаи. Именно тези безредици вдъхновили гей парадите.

„Всичко това ни кара да смятаме, че тази проява, както и подобните ѝ, са не просто опасност за традиционните български ценности и покушение срещу обществения морал, но също така представляват публично подтикване към вандализъм и противообществени действия,“ се казва още в мотивите на внесените промени.