ЗАТВОР ЗАБРАНИ РАЗГОЛЕНИТЕ ПЛАКАТИ, НО БЕЗ ТЕЗИ НА ГЕЙ ЗАТВОРНИЦИТЕ

Британският сайт Pink News съобщи за вълна от възмущение, предизвикана от забрана на порнографски плакати в затвор в Обединеното кралство.

Управата на затвора Хай Даун в Сури установили, че плакатите, включващи графични изображения на голи жени, предизвикват неудобство у някои затворници и служители.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Новината става дори по-интересна заради факта, че гей затворниците запазват правото си да се радват на плакати с любимите си звезди-мъже. Тази разлика доведе до обвинения в „сексизъм“.

Бившият говорител на Либералните демократи по ЛГБТ въпросите, Карл Линден, написа статия за затворническото списание The Insider. „Кой решава кое е безвкусно?“ пита Линден. „Аз имам снимки на олимпиеца Адам Пиъти по бански, но явно това е ок. Не е честно спрямо останалите затворници, чиито плакати бяха свалени, а моите не.“

В отговор, управата на затвора изтъкна, че има съществена разлика между снимките на Линден и онези, които хетеро затворниците лепят на стените си. Решенията за сваляне на определени изображения не се правят на основа пола на сниманите субекти, а на основа съдържанието. „Нещата, които някои затворници окачват, са откровено порно и не могат да бъдят сравнявани с Полдарк без тениска,“ каза един охранител пред Metro.

poldark
Телевизионният персонаж Полдарк, игран от Айдан Търнър.