ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С ПЪРВИЯ ТРАНС МЪЖ НА КОРИЦА НА МЪЖКО ФИТНЕС СПИСАНИЕ В ЕВРОПА

Германското издание на списанието Men’s Health за пръв път ще постави трансполов мъж на корицата си. Транс фитнес моделът Бен Мелзер ще краси корицата на априлския брой.

Мелзер ще бъде и първият транс мъж, появявал се на корица на мъжко фитнес списание в Европа, твърди Pink News.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Ben-Melzer

„Вътрешното и външното ми аз най-накрая съвпадат и затова не ме е срам да говоря за това,“ казва мъжът в ново видео, публикувано в Now This. Той се надява да използва медийния шум, за да вдъхне надежда на други хора, имащи проблеми с половата си идентичност.

„Когато се озовах в това положение, нямах никого, с когото да говоря и на когото да задавам въпроси,“ добавя той. „Именно това искам да направя сега. Искам да дам на тази общност лице, да се изправя и да отговарям на въпросите.“

Aydian-Ethan-Dowling-2

В интервю за германското списание Bild Мелзер споделя, че се вълнува от традиционно мъжки неща още от дете. Любимият му цвят е бил син и е плачел, когато са го карали да се облича в розово. Той казва, че от много ранна възраст за него е било ясно, че е момче.

С навлизането в пуберитета, Мелзер започнал да забелязва, че „нещо не е наред“. На 23-годишна възраст, той се подложил на операция за потвърждаване на пола. „Беше кошмарно“, спомня си мъжът.

Въпреки трудните моменти, днес Мелзер има друг фокус: „Ако има дори само един човек, на когото мога да помогна, значи съм успял.“

Това е втората историческа транс корица на Men’s Health. Миналото лято в САЩ излезе специален колекционерски брой, на чиято корица беше трансполовият бодибилдър Ейдиан Доулинг. Той стигна до финал в конкурса на Men’s Health за модел за корица и спечели наградата на читателите с повече от 72 000 гласа.

Aydian-Ethan-Dowling