ЗАЛЕЛИЯТ ГЕЙ ДВОЙКА С ВРЯЛА ВОДА ЩЕ ЛЕЖИ В ЗАТВОРА ДО ДЪЛБОКИ СТАРИНИ

Мъжът, който заля с вряла вода спяща гей двойка, бе осъден на 40 години затвор, или докато навърши 88-годишна възраст.

По-рано тази година ви разказахме за Мартин Блекуел, който е обвинен в това, че на 12 февруари е нападнал Антъни Гудън, 23, и Маркез Толбърт, 21. 48-годишният мъж ги заварил да си почиват в апартамента на Гудън и майка му. Самият Блекуел не живеел там, но бил във връзка с майката на Гудън от три години.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

По време на обявяването на присъдата, съдия Хенри Нюкърк отбеляза, че преднамереното нападение срещу двойката е било целенасочено и предотвратимо, а не просто „безрасъдно поведение“, както адвокатът на Блекуел го нарече. „Имали сте толкова много възможности да чуете гласа на разума,“ каза Нюкърк.

Гудън и Толбърт казаха в съда, че все още се нуждаят от помощ по време на хранене и ежедневни дейности.

Блекуел можеше да получи до 80 години затвор. Въпреки, че щата Джорджия не реграментира престъпленията от омраза срещу ЛГБТИ хора, ФБР води свое собствено разследване за престъпление от омраза.

Според показанията на жертвите, Блакуел бил “отвратен” от връзката на двете момчета. След като ги залял с вряща вода, той изкрещял: “Махайте се от къщата ми с цялото това гей.” След това насила ги извлякъл от апартамента.

Двамата мъже били откарани в болница, където станало ясно, че са претърпели изгаряния втора и трета степен по ръцете, вратовете и гърбовете си. Толбърт бил подложен на спешна операция, по време на която силно увредената кожа на гърба му била заменена с кожа от бедрото му. “Болката не те оставя да спиш,” разказа той пред репортери. “Непоносима болка 24 часа на ден.”