A gay couple briefly kiss in a night-club of Douala

ЗАБРАНАТА ЗА ЕДНОПОЛОВИТЕ БРАКОВЕ В ПУЕРТО РИКО Е СВАЛЕНА

 
BHK Banner
 

Миналият месец Върховният съд на САЩ постанови, че еднополовите бракове са конституционно право във всички 50 щата, но новото правило не влезе в сила веднага в Пуерто Рико, който има население от 3 милиона и половина.

Губернаторът на Пуерто Рико Алехандро Гарсия Падийа даде заявка, че тази територия ще уважи еднополвите бракове и миналата седмица Първи Окръжен Съд за Обжалвания, вдигна забраната върху еднополовите бракове.

На заседание, трима съдии отмениха предишното постановление, което поддържаше възбраната, като се позоваха на закона на Щатите, който важи и за Обергефел и Ходжес, че Пуерто Рико също трябва да припознае еднополовите бракове.

Областният съдия Хуан Перез-Хименез бе един от двамата областни съдии, който задържаше забраната върху еднополовите бракове през 2014.

В неговото становище, съдия Перез-Хименез посочваше закон от 1972 срещу еднополовите бракове, с който обаче почти всички други съдии в страната не бяха съгласни, защото той се позовавал на отживял съдебен случай. „Скорошното потвърждение на еднополовите бракове, изглежда се сблъсква с интересна невъзможност да отговори на принципите залегнали в съществуващият в момента закон за браковете.“

Отмяната на забраната на еднополовите бракове е вече в сила, а първите еднополови сватби в Пуерто Рико, се очаква да започнат още тази седмица, след 15-ти юли.

Хареса ли ви статията?

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина