ЕЛЪН ОТПРАЗНУВА 20 ГОДИНИ ОТ ИСТОРИЧЕСКОТО СИ РАЗКРИВАНЕ В ТВ СЕРИАЛ

„Аз съм гей.“

През 2017 „The Ellen DeGeneres Show“ е едно от най-гледаните телевизионни предавания в САЩ, а телевизионната индустрия и холивудските студиа включват все повече и повече гей образи в продукциите си. Но преди две десетилетия, когато Елън Морган – героинята на Елън Дедженеръс в сериала „Елън“ – произнася тези думи пред милиони телевизионни зрители, признанието й е революционно.

 
L’N’Q: House & Disco
 

За да отбележи 20-ата годишнина от излъването на тези исторически шест думи, които почти унищожават кариерата на актрисата, Дедженеръс се събра с Oprah Winfrey и Laura Dern (които са част от актьорския състав на сериала) и трите си припомниха последствията от „The Puppy Episode“.

Winfrey разказа, че след излъчването на епизода, е била затрупана със жлъчни писма, в които разярени зрители я обиждат и настояват „да се върне в Африка“. Dern, която е в ролята на любимата на главнага героиня, признава, че участието й сложило кариерата й на пауза за около година. Що се отнася до самата Елън, целият й живот се срива. Комедийната актриса успява да изплува отново на повърхността едва 5 години по-късно с култовата роля на Дори в „Търсенето на Немо“.

Днес, когато този епизод се счита за исторически за американската телевизия, и трите жени са щастливи, че са били част от него. Вижте откъс от дискусията им по-долу:

А ето какво имаха да кажат няколко гей мъже и жени по повод историческия епизод, който им е дал тласък в живота: