Елтън Джон обяви финално мегатурне с 300 концерта

Сър Елтън Джон ще се оттегли от активната си музикална кариера, за да се отдаде на семейството си. Певецът ще се сбогува с милионите си почитатели с мегатурне от 300 концерта, пръснати в идните три години.

Британската поп легенда обяви плановете си на специална пресконференция в Ню Йорк вчера следобед.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Звездата сподели, че е взел решение да прекара повече време със съпруга си, Дейвид Фърниш, и двете им деца. „Винаги съм си мислел, че ще бъда като Рей Чарлз и Би Би Кинг – на път до края,“ каза той. „Приоритетите ми се промениха. Имаме деца и това промени животите ни.

По всичко личи обаче, че гей легендата ще ни радва още дълги години. „Това не означава, че творчеството ми ще секне, но няма да пътувам. Не спирам с музиката. Надявам се дори, че ще правя повече записи. Ще пиша повече мюзикъли. Но най-вече, ще водя хлапето си на футболна тренировка – това е най-важното за мен.“

Напоследък жълтите медии тиражираха версията, че Елтън Джон ще се пенсионира заради влошено здраве. Той категорично отрече тези слухове. „Миналата година хванах инфекция и бях много болен“, призна той. Но въпреки това направи още 96 концерта. „Повярвайте ми – ако можете да направите 300 шоута, здравето ви не е лошо.“

Турнето със заглавие „Farewell Yellow Brick Road“ ще започне в САЩ през септември, едва 6 месеца след края на постоянното шоу на певеца в Лас Вегас. „Не искам да се оттегля с хленчене, а с гръм,“каза той, обещавайки „най-фантастичното шоу, което съм правил някога“.

След края на мегатурнето, Елтън Джон ще обмисли втора поредица в постоянна зала – „като Кейт Буш“, която изпълни 22 концерта в Hammersmith Apollo в Лондон през 2014.