ЕДИ РЕЙДМАН СВАЛЯ 13КГ, ЩЕ ИГРАЕ ТРАНССЕКСУАЛЕН

„Браво за оскара, Еди.”

Така големият британски астрофизик Стивън Хокинг поздрави сънародника си Еди Редмейн, който получи най-престижната филмова награда за главна мъжка роля във филма “Теорията на всичко”. Там 33-годишният Редмейн се превъплъщава в Хокинг. “Гордея се с теб”, допълва на страницата си във фейсбук 73-годишният учен.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

“Теорията на всичко” разказва за любовта на Хокинг с първата му съпруга Джейн, с която живеят заедно 30 г. и която му ражда 3 деца. Филмът е екранизация по нейните мемоари. Хокинг се изказа ласкаво за изпълнението на Редмейн още след излизането на филма по екраните, като написа в социалната мрежа, че понякога мислел, че самият той е на екрана.

eddieПред него сега стои поредното голямо предизвикателство, което отново ще го изправи пред необходимостта от огромна трансформация. Новата му роля в “Датско момиче” пак е на реална личност – художника от 20-те години на миналия век Ейнар Вегенер. Датският пейзажист е първият човек в света, който през 1931 г. се подлага на операция за смяна на пола. Още преди да легне под ножа, Вегенер се облича с женски дрехи и се представя като Лили Елбе. Редмейн е започнал да пази диета, защото заради ролята изискват от него да отслабне с близо 13 кг.

Филмът ще излезе през 2016г.

Източник: Днес +