ЕГИПЕТ ДЕПОРТИРА ГЕЙ ЧУЖДЕНЦИТЕ

Египетският съд прие нов закон, според който държавата има право да забрани временното пребиваване на хомосексуални чужденци и дори да депортира постоянно пребиваващи такива.

На 14-ти април либийски мъж се изправи пред съда в Египет, за да обжалва решение, според което няма право повече да се връща в държавата. Мъжът е задържан и осъден, след като била получена анонимна информация в съда, че е гей. Причината да обжалва присъдата е, че иска да продължи образованието си в Арабската Акедемия на Науката и Технологиите. Съдът отказа присъдата да бъде обжалвана, защото по този начин „предпазва обществените и религиозни интереси“.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Анонимен източник уведоми медиите, че правителството на Египет вече има правото да гони от територията на държавата членове на ЛГБТ обществото, за да „предпази интересите на държавата“. В законодателството им няма конкретен анти-гей закон, за това съдът просто ги обвинява в разврат, за да бъдат арестувани. Подобни арести са все по-често случващи се в последните месеци, твърдят ЛГБТ активисти.