ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ СТАРТИРА КАМПАНИЯ В ПОДКРЕПА НА ЛГБТИ ОБЩНОСТТА

За много граждани, живеещи в ЕС, дискриминацията, основана на сексуална ориентация или полова идентичност, е ежедневие. Тъжен факт е, че подигравки или нападения на улицата заради това, което си, все още са част от живота на европейски граждани, които са лесбийки, гейове, бисексуални, трансджендър и интерсексуални. 60% от гражданите на ЕС смятат, че дискриминацията на основата на сексуална ориентация и полова идентичност е широко разпространена, а 47% от ЛГБТИ хората заявяват, че са били дискриминирани през последните 12 месеца.

Поради тези причини Европейската комисия започна кампания за повишаване на осведомеността и подобряване на социалното примане на лесбийките, гейовете, бисексуалните, трансджендър и интерсексуалните хора от обществото.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Кампанията „Всички мечтаем еднакво” насърчава прилагането на принципа на равнопоставеност, като поставя акцент върху ЛГБТИ хората и хетеросексуалните, които споделят едни и същи мечти. Тя се фокусира върху нещата, които ни обединяват, а не върху тези, които ни разделят, и подчертава, че надеждите и мечти са универсални за всички нас.

LGBTI_LESBIAN_BG

„Нашата цел е да покажем, че всички граждани на ЕС са равноправни. Ние искаме да покажем на Европа, че е без значение кого обичаме или кои сме ние – ние всички мечтаем еднакво. Надяваме се, че ще се присъедините към нас, за да покажем на останалите, че вие искате дискриминацията да остане в миналото, като споделите вашите мечти,” пише в официално изявление на ЕК.

Можете да последвате хаштаг #ShareYourDream в социалните медии и да се присъедините към дискусията, да споделите вашите мечти за равенство или да изразите подкрепата си за ЛГБТИ хората в цяла Европа.

Всички мечтаем еднакво!

#ShareYourDream

#EU4LGBTI

Можете да научите повече за тази кампания, като посетите уебсайта на адрес ec.europa.eu/lgbti