ЕВРОВИЗИЯ ОСМЯ НЕДОВЪРШЕНАТА АРКА НА МНОГООБРАЗИЕТО В КИЕВ

По време на първия полуфинал на Евровизия във вторник вечерта, сценаристите на шоуто осмяха недовършената „Арка на многообразието“ в Киев.

Както PROUD.bg съобщи по-рано, съветски паметник в сърцето на украинската столица бе боядисан в цветовете на дъгата в чест на събитието, което е под мотото “Празнувай многообразието”. Кметът на града, Витали Кличко, разреши осъществяването на една спорна за консервативната държава идея – пребоядисването на огромен бетонен паметник в цветовете на най-разпознаваемие гей символ.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Националистически организации обаче, нададоха вой до небесата и опитаха да спрат боядисването. Вместо да им се противопостави, кметът разпореди преустановяване на дейностите и “компромис” с протестиращите. Той заяви пред Reuters, че небоядисаната част от арката “ще бъде нашарена с украински декоративни елементи”. До този момент обаче, паметникът продължава да е недобоядисан.

Във вторник арката се появи във кратък филм с участието на любимата ни Верка Сердучка, която боядисва паметника като гигантска дъга заедно със своята „майка“ и група деца. За жалост, боята им свършва преди да зъвършат амбициозния си проект.

Вижте откъса по-долу: