Дългоочакваният ‘Призови ме с твоето име’ с премиера на So Independent

Осмият филмов фестивал So Independent ще събере своята вярна публика на 26 октомври и ще продължи до 5 ноември. В 11-е фестивални дни форумът за независимо кино ще покаже разнообразна селекция от талантливи и дръзки филми, създадени от американски, български и европейски кинематографисти.

Програмата включва четири филма на ЛГБТИ тематика, сред които дългоочаквания „Призови ме с твоето име“ (Call Me By Your Name). Романтичната драма бива спрягана за участие в надпреварата за следващите награди Оскар. Филмът по романа на André Aciman бе представен за пръв път през януари на фестивала в Сънданс, където бе посрещнат от критиците с бурни овации.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Актьорите Armie Hammer и Timothée Chalamet изпълняват ролите на двама мъже в страстна любовна връзка по време на едно слънчево лято в Италия през 80-те. 24-годишният студент Оливър отива да учи и живее при семейството в дома им в Северна Италия, където бързо бива очарован от 17-годишния син на домакините си, Елио. Двамата преживяват незабравимо лято, изпълнено с изкуство, храна и романтика. Филмът можете да гледате на 27 октомври и на 1, 2, 4 и 5 ноември.

„Аляска в рокля“ (Alaska Is a Drag) е буквална история за „риба на сухо“. Главният герой Лео мечтае да бъде драг кралица, но вместо това работи в цех за рибни консерви в Аляска. Мечтаният блясък засега е само от люспите на рибите. От необходимост младият мъж се е научил да се бие, което привлича вниманието на местен треньор по бокс. На ринга той се запознава с момче, което го тласка да потърси истинската причина да е заседнал в Аляска. Прожекциите са на 30 октомври и 3 ноември.

https://www.youtube.com/watch?v=oujgRN_4DUI

„Мистър Гей Сирия“ (Mr Gay Syria) следва пътя на гей двойка сирийски бежанци, опитващи да пренаредят живота си. Документалната лента ще бъде показана в Дома на киното на 29 октомври.

Българският филм „Маймуна“ разказва за две полусестри, чиито любим баща изпада в кома. Момичетата имат и проблеми в училище, защото обявяват, че учителят им по история е травестит. Хрумват им драстични идеи – как да помогнат на баща си и и как да решат ситуацията в училище. „Маймуна“ можете да гледате на 27 октомври в кино Влайкова.