ДОХОДИТЕ НА ЛГБТ ОБЩНОСТТА В САЩ НАБЛИЖАВАТ 1 ТРИЛИОН ДОЛАРА

Общата покупателна способност на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните и трансполовите хора в САЩ се е покачила с 3.7 процента до 917 милиарда долара. Сумата е съпоставима с доходите на други американски малцинствени групи. Това твърди нов анализ на базираната във Вашингтон компания Witeck Communications, цитиран от Bloomberg.

Прогнозата, основана на предположението, че около 7% от възрастните индивиди се числят към ЛГБТ общността, отразява растящо приемане от страна на обществото, казва Боб Уитек, който провежда ежегодното проучване вече около десетилетие.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

„Отпечатъкът на гей хората върху икономиката днес е много, много по-значителен, много по-видим,“ каза Уитек в интервю. „Също така компаниите отговарят не само на покупателната способност на ЛГБТ хората, но и на всички онези, които им симпатизират.“

bloomberg-gay-buying-power-chart

Гей Влиянието в политиката и икономиката става все по-осезаемо с напредъка на борбата за равни права на федерално ниво. В същото време стотици закони биват предлагани в щатските парламенти, което кара големият бизнес открито да се противопоставя на дискриминацията и да защитава своите гей служители.

За сравнение, покупателната способност на чернокожите американци за изминалата година се изчислява на около 1.2 трилиона долара. Латиноамериканците имат около 1.3 трилиона, а азиатците – 825 милиарда. Данните са на Университета на Джорджия.

Общите доходи на американците за изминалата година са 13.5 трилиона.

Тази тенденция вероятно ще продължи. „Само за една година брачното равенство промени нещата завинаги и духът няма да се върне в бутилката. Семействата сега са доста видими. Те купуват неща за своите домакинства. Купуват коли. Купуват за децата си,“ заявява Уитек.