ДНИТЕ НА КОНЧИТА ВУРСТ СА ПРЕБРОЕНИ

Кончита Вурст стана международна звезда след победата си в Евровизия през 2014, спечелвайки сърцата на милиони в Европа и отвъд. Оттогава тя пламенно защитава правата на ЛГБТ хората и пя в ООН, Европейския парламент и кажи-речи всеки голям прайд фестивал.

Но тази седмица мъжът зад брадатата звезда, Том Нювирт (Tom Neuwirth), обяви, че сценичното му превъплъщение е към своя край. В интервю за германския ежедневник Die Welt, певецът разкри, че драг персоната е надживяла планирания си живот. „Усещам, че искам да създам нов човек… С брадатата дама постигнах всичко, което исках след победата си в песенния конкурс,“ каза той. „Вече нямам нужда от нея… Трябва да я убия.“

 
L’N’Q: House & Disco
 

Въпреки, че не е ясно кога точно ще настъпи кончината на Кончита, това едва ли ще се случи преди премиерата на дългоочаквания й втори албум по-късно тази година.

Нювирт коментира и погрешното схващане, че Кончита Вурст е транс жена: „Аз съм и винаги ще бъда Том. Не искам да бъда жена. Обичам мъже, но като мъж. Когато съм облечен като Кончита, мъжете не ме интересуват. В драг ролята си съм напълно асексуален.“

На нас не ни остава нищо друго, освен да се надяваме, че Нювирт ще се „издигне като феникс“ с нова сценична самоличност (или своята собствена). Междувременно ви предлагаме да се насладите отново на брилянтното изпълнение на Кончита от 2014: