ДЖ.К. РОУЛИНГ ПОТВЪРДИ ЗАВРЪЩАНЕТО НА ДЪМБЪЛДОР

Дж.К. Роулинг намекна, че връзката между гей магьосниците Дъмбълдор и Гринделвалд ще има централно място в предстоящите филми от вселената на Хари Потър.

Писателката е авторка на сценария на предстоящия скоро „Фантастични животни и къде да ги намерим“, чието действие се развива в Ню Йорк през 20-е години на миналия век. Епохата изключва участието на много от любимите герои от книгите за Хари Потър, защото те са твърде млади, но много фенове спекулират, че младият Албъс Дъмбълдор може да се появи в новата история.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Откъси от публикуваните досега книги подсказват, че има връзка между главния герой в новия филм и иконичния директор на Хогуортс. Но сега, след години спекулации, Роулинг потвърди, че любимия на феновете гей магьосник ще има роля в новата поредица от пет филма.

Писателката каза, че филмите ще разкажат повече за любовната му история с черния магьосник Гелърт Гринделвалд, която е само загатната в „Хари Потър и Даровете на смъртта“.

„Гринделвалд участва на заден план и ще има все по-централна роля в следващите филми,“ каза тя. „Мога да ви кажа, че обсъждаме Дъмбълдор и Гринделвалд.“

Не е ясно кой ще играе ролята на младия Дъмбълдор, нито в кой от петте филма ще се появи той.