ДЖОНИ ДЕП ЩЕ БЪДЕ ЛЮБОВНИКА НА ДЪМБЪЛДОР

Наскоро Дж.К. Роулинг намекна, че връзката между гей магьосниците Дъмбълдор и Гринделвалд ще има централно място в предстоящите филми от вселената на Хари Потър.

Вече знаем със сигурност, че в ролята на Гринделвалд ще се превъплъти кой да е, а звездата Джони Деп. Режисьорът Дейвид Йейтс лично съобщи новината по-рано тази седмица.

 
L’N’Q: House & Disco
 

„Целата идея на кастингите за филми е да намериш най-добрия актьор. Най-вдъхновения, интересния, подходящия за героя,“ каза Йейтс пред The Leaky Cauldron. „Когато започнахме да мислим за Гринделвалд, се запитахме ‘Кой ще отнесе нещата в интересна посока?’ Джони Деп е истински артист. Той е наистина брилянтен, брилянтен актьор,“ допълни режисьорът.

Роулинг е авторка на сценария на предстоящия скоро “Фантастични животни и къде да ги намерим”, чието действие се развива в Ню Йорк през 20-е години на миналия век. Епохата изключва участието на много от любимите герои от книгите за Хари Потър, защото те са твърде млади, но не и Албъс Дъмбълдор.

Откъси от публикуваните досега книги подсказват, че има връзка между главния герой в новия филм и иконичния директор на Хогуортс. Писателката каза, че филмите ще разкажат повече за любовната му история с черния магьосник Гелърт Гринделвалд, която е само загатната в “Хари Потър и Даровете на смъртта”.

Все още не е ясно кой ще изиграе ролята на младия Дъмбълдор, нито в кой от петте филма ще се появи той.