ДЖЕФРИ ТАМБОР ИСКА ДА БЪДЕ ПОСЛЕДНИЯ ЦИС МЪЖ В РОЛЯТА НА ТРАНС ЖЕНА

 
BHK Banner
 

Тази неделя Джефри Тамбор спечели втората си поредна награда Еми за ролята си на трансполова жена в сериала на Amazon “Transparent”. В благодарствената си реч обаче, актьорът каза, че не би имал нищо против да бъде последния цисполов (не-транс) мъж, който играе транс жена.

“Всички вие там навън, продуценти и събственици на телевизии, агенти и творци, моля ви, дайте шанс на трансполовите таланти,” каза Тамбор. “Канете ги на прослушвания. Дайте им собствените им разкази. Направете го. И още нещо: Не бих бил тъжен, ако бъда последния цисполов мъж, който играе транс жена в телевизионна продукция.”

Зад кулисите на шоуто, актьорът допълни пред репортери: “Щеше да е различно, ако историите на транс хората бяха разказвани в продължение на стотици години. Но те не са. Това е истински проблем. Време е да връчим ключа от кралството и да отворим портите.”

Няколко награди Еми отидоха при открити лесбийки. Сара Поусън спечели за главна женска роля в минисериал или филм. В речта си тя се обърна към своята партньорка с думите: “Холанд Тейлър, обичам те!”

 

Хареса ли ви статията?