Джеймс Айвъри разкри причината да не видим Арми Хамър и Тимоти Шаламе голи в ‘Призови ме с твоето име’

Сценаристът на „Призови ме с твоето име“ Джеймс Айвъри публично опроверга твърдение на Лука Гуаданино, с което режисьорът оправда липсата на голота и секс сцени.

По-рано Гуаданино беше отговорил на критики относно прикритата интимност между героите в гей романса, които в книгата многократно биват описани чисто голи и правещи секс. Той заяви, че никога не е планирал да включи голота и секс сцени, защото това не се вписвало в естетиката и тона на историята.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Айвъри, който спечели Оскар за сценария на филма, нарече извинението му „глупости“.

Джеймс Айвъри

В интервю за Guardian, гей писателят обясни, че в неговия сценарий Елио и Оливър се появяват напълно голи и правят секс. Той разкри, че истинската причина за промените в текста, е, че Арми Хамър и Тимоти Шаламе поискали в договорите си клауза, която забранява пълна голота.

„Когато Лука казва, че никога не е мислел да включи голота, това е напълно невярно. Той седеше в същата тази стая, в която седя аз сега, обяснявайки как ще го направи. Затова, когато казва, че това е било съзнателно естетическо решение – ами, това са глупости.“

„Когато хората се шлаят наоколо преди или след правене на любов и са удобно овити с чаршаф, винаги ми се вижда фалшиво. Никога не ми е харесвало да го правя. И не го правя.“

В основната секс сцена между Оливър и Елио, камерата бързо се обръща към прозореца и се фокусира върху дърветата отвън.