ДЕТСКА КНИЖКА ПОКАЗВА ГЕЙ ЛЪВОВЕ В НОЕВИЯ КОВЧЕГ

Християните, които се обявяват срещу брачното равенство, защото концепцията не присъства в Библията, наскоро почервеняха от неудобство.

Twitter потребител забелязал любопитна подробност в библейска книжка за деца, която разказва историята на Ной и неговия ковчег, пълен с двойки от всеки животински вид. Според илюстрация в книжката, сред новопристигащите на кораба гости са успели да се промъкнат и два гей лъва с гъсти тъмни гриви.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Както всеки фен на „Цар лъв“ добре знае, при лъвовете се наблюдава полов диморфизъм, поради което двата пола изглеждат изключително различно.

Симба и Нола в анимационния блокбастъп на Disney "Цар лъв"
Симба и Нола в анимационния блокбастъп на Disney „Цар лъв“. Снимка: Disney

Авторите на книжката не обясняват как гей лъвовете са се размножили, но е факт, че лъвовете не са единствените животни, които опитват.

Хомосексуалното поведение е изключително често явление в природата и е било документирано при хиляди видове.

Миналата година учени откриха, че гей мечки си доставят удоволствие чрез орален секс. Експертите от Полската академия на науките документирали „първите наблюдения на дългосрочно, повтарящо се фелацио между кафеви мечки“.

Междувременно, зоопарк в графство Кент, Англия, призна, че два гей пингвина са по-добри родители от някои хетеро двойки. Хетеро пингвините често изоставят поверените им яйца, но Джъмбс и Кермит са „родители за пример“, заради отдадеността им към техните сурогатни деца и един към друг.