Десетки хиляди искат Капитан Америка да получи гадже мъж

Едва няколко седмици, след като хаштагът #GiveElsaAGirlfriend (дайте на Елза приятелка) премина като ураган през Twitter, хиляди потребители приканиха Marvel да даде на Капитан Америка любим мъж.

Само за няколко дни призивът на @thewntersoIdier бе споменат близо сто хиляди пъти. Британската ученичка, която се крие зад прякора, каза пред Metro UK, че е започнала кампанията, защото ЛГБТ общността не получава полагащото й се представяне на големия екран. „Би било невероятно, ако някой като Капитан Америка може да въплати това и може би просто да покаже на хората, че е ок да си такъв какъвто си,“ каза тя.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Редица световни медии, начело с BBC 3, Yahoo Movies и E! News, дадоха тласък на хаштага #GiveCaptainAmericaABoyfriend, а самата социална мрежа Twitter го публикува в рубриката си Moments.

Но всичко това нямаше да може да се случи, ако не бяха хилядите Twitter потребители, които споделиха своите причини да настояват Стийв Роджърс, изигран във филмовата поредица от актьора Крис Еванс, да бъде представен като куиър персонаж. Ето и някои от предложенията:

Към този момент от Marvel не са коментирали кампанията.