ДЕСЕТКИ ЛЕСБИЙСКИ ДВОЙКИ СКЛЮЧИХА БРАК С ОБЩА СВАТБА

Повече от 50 лесбийски двойки се ожениха по време на масова сватба в Масачузец, САЩ. Общо 106 жени участваха в събитието. Те се събраха в заведение, притежавано от лесбийската двойка, която първа предложила идеята.

25 от двойките си казаха „да“ за пръв път, а останалите подновиха брачните си клетви. Домакинката Айлийн Митник каза пред Yahoo: „Али и аз искахме тихо подновяване на клетвите си, но същевременно имаме голямо желание да съберем жени в града. Имаше толкова много радост и любов – беше прекрасно събитие.“

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Някои от участничките пропътували хиляди километри, за да бъдат на церемонията. Една двойка шофирала 20 часа от Тенеси, защото бракът им не би получил подкрепата на семействата им.

Митник добави: „Брачното равенство е законно навсякъде, но не навсякъде е лесно. Знаехме, че в действителност някои хора живеят на места, където е трудно да бъдеш себе си.“

Вижте видео от щастливото събитие:

През 2014 70 двойки участваха в масова сватба в Лондон, за да отпразнуват новоприетото брачно равенство. Сред тях бяха 15 еднополови двойки и 55 разнополови.