ДЕСЕТКИ ЛЕСБИЙСКИ ДВОЙКИ СКЛЮЧИХА БРАК С ОБЩА СВАТБА

 
BHK Banner
 

Повече от 50 лесбийски двойки се ожениха по време на масова сватба в Масачузец, САЩ. Общо 106 жени участваха в събитието. Те се събраха в заведение, притежавано от лесбийската двойка, която първа предложила идеята.

25 от двойките си казаха “да” за пръв път, а останалите подновиха брачните си клетви. Домакинката Айлийн Митник каза пред Yahoo: “Али и аз искахме тихо подновяване на клетвите си, но същевременно имаме голямо желание да съберем жени в града. Имаше толкова много радост и любов – беше прекрасно събитие.”

Някои от участничките пропътували хиляди километри, за да бъдат на церемонията. Една двойка шофирала 20 часа от Тенеси, защото бракът им не би получил подкрепата на семействата им.

Митник добави: “Брачното равенство е законно навсякъде, но не навсякъде е лесно. Знаехме, че в действителност някои хора живеят на места, където е трудно да бъдеш себе си.”

Вижте видео от щастливото събитие:

През 2014 70 двойки участваха в масова сватба в Лондон, за да отпразнуват новоприетото брачно равенство. Сред тях бяха 15 еднополови двойки и 55 разнополови.

Хареса ли ви статията?