ДЕПУТАТКА ОТ АТАКА НАРЕЧЕ ДЖОРДЖ МАЙКЪЛ „ПРОПАГАНДАТОР НА ПЕДЕРАСТИЯ“

Журналистката и народна представителка от ПП „Атака“ Магдалена Ташева публикува в своя Facebook профил статус, който може да бъде определен единствено като гнусен. 63-годишната депутатка написа:

„Джордж Майкъл е починал преди часове, едва 53 годишен. Пишат, че предал Богу дух мирно и спокойно в имението си в Оксфордшир. Той беше отявлен хомосексуалист и пропагандатор на педерастията. Изглежда и от това е умрял. Иначе не мога да си представя поради какви други болести би умрял един мултимилионер, освен от нелечимата СПИН… Иначе държеше да се знае, че е християнин. Той беше от гръцки произход, истинското му име е Йоргос Кириакос Панайоту. Талантлив композитор и музикант. Написал е музиката и текста на почти всичките си хитове, като е можел да изпълни партията на всеки един инструмент. През 2007 г. изнесе концерт в България.“

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Медицинското невежество на г-ша Ташева и нескритата й омраза към гей хората могат да бъдат сравнени с нейната неприязън към жертвите на войната в Сирия. През 2013 Ташева, която е водеща на предаването „В окото на бурята“ по телевизия „Алфа“, бе съдена във връзка с редица предавания, в които тя нарича бежанците „изчадия”, „сган”, „масови убийци”, „канибали”, „диваци”, „отвратителни, долнопробни примати, които бягат от закона в Сирия”.

В отговор на статуса на Ташева относно смъртта на Джордж Майкъл, журналистът от Българската национална телевизия Иво Никодимов написа в своя профил:

„Срам ме е, че сте народен представител в парламента на Република България! Срам ме е, че се определяте като българска поетеса! Срам ме е, че сте българка! Срам ме е от вас!“

По-късно Ташева публикува още няколко статуса по темата, наричайки многобройните си критици „гей мафия“. Депутатката също така сподели линк към фалшива информация, твърдяща, че Джордж Майкъл е починал от усложнения, свързани със СПИН. Друга скорошна новина в същия сайт носи заглавието „НЛО се разби в Антарктическо море; предизвика мистериозен арктически звук и сибирски снежни яйца“.