ДА БРЪСНЕМ ЛИ ТАМ ДОЛУ ИЛИ НЕ?

Да бръснеш или не, това се пита? Намирате ли идеята, че трябва да водите борба с всяко косъмче по тялото си и да бръснете гениталиите си, за нормален навик? Свидетели сме на множество послания от медиите, които окуражават мъжете да се бръснат „там долу“, за да бъдат перфектни в леглото. Но ние сме на друго мнение.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Това е повече тенденция и мода, отколкото нещо друго, която отнема мъжественото от мъжете, създавайки понякога странно изглеждащи екземпляри. Например, виждали сме момчета с линийка косми, която тръгва от пъпа и не стига никъде или пък космати мъже, гладко избръснати „там долу“.

Само да отбележим, че непрестанното бръснене около и на най-ценния ни орган причинява раздразнение и малки микроскопични рани, които могат да доведат до потенциално опасни инфекции. Не говорим да оставите всичко да расте буйно разбира се. Подкъсяването и оформянето се подразбират от само себе си.

И не се поддавайте на рекламните послания на големите корпорации, които ни карат да купуваме продукти за бръснене и последно поколение ножчета с триста остриета, само и само да продават повече. Бъдете естествени, но добре оформени мъже, а не бебета.