Група за взаимопомощ на родители на ЛГБТ младежи стартира в София

Фондация ГЛАС в партньорство с фондация „Ресурсен център – Билитис“ и Младежка ЛГБТ организация „Действие“ започват група за взаимопомощ и подкрепа за семейства с гей, лесбийки, бисексуални или транссексуални младежи. Групата ще се събира веднъж месечно и ще бъде модерирана от психотерапевт с опит в семейното консултиране и работата с ЛГБТ хора. Първата среща на групата ще бъде през декември в София, а участието ще бъде напълно безплатно. При достатъчно желаещи ще има възможност да се сформират групи за взаимопомощ и подкрепа и в други градове на страната.

Груповата среща е предназначена за семейства с гей, лесбийки, бисексуално или транссексуални деца, както и за такива родители и роднини, които се съмняват в сексуалната ориентация или полова идентичност на свои близки и искат да преодолеят проблемите в общуването и да изградят пълноценни семейни отношения. Желаещите да се включат могат да пишат до help@glasfoundation.bg, след което представител ще се свърже с тях за подробности, ще даде допълнителна информация или ще отговори на възникналите въпроси.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

По време на срещите участниците ще имат възможност да разберат повече за това какво е ЛГБТ, да преборят страховете и предразсъдъците си, за да приемат и обичат безрезервно децата си. Темата за хомосексуалността е съпроводена от много митове, недоверие, срам и обществен натиск. Коректната информация и споделянето на опит в добронамерена среда ще помогнат на участниците да преодолеят сложните чувства и да изградят здрави и щастливи семейства.

При желание да се запознаете предварително с въпроса, както и да получите повече информация за участие, можете да прочетете гайда за родители на ЛГБТ деца, достъпен за свободно теглена на сайта на фондация ГЛАС.