ГИГАНТИТЕ СЕ ЗАВРЪЩАТ

От старта си през 2008 г. до днес има само един гей фестивал на земното кълбо, който може да се отчете с приблизително 296 000 посетители за 5 години. Господа, представяме ви Circuit – най-важният и най-големият гей фестивал в Европа, който започва след броени дни в Барселона и ще продължи до 17 август включително. Истината е, че Circuit никога не би могъл да съществува без Барселона. Всяко издание вкарва финансова инжекция от над 100 милиона евро за града и добавя все повече към славата му на гей столица на Европа. Не е и никак странно, че фестивалът се подкрепя от множество официални правителствени и неправителствени организации.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Според скорошни проучвания 6.2% от населението на света се определя като гей. Този процент нараства до 8.9%, когато говорим за хора, живеещи в градски райони. Circuit Festival успява да привлече близо 85% от местното гей население в Испания и впечатляващите 65% от ЛГБТ хората по света, според официалния доклад за 2013 на фестивала. А покупателната способност на ЛГБТ обществото в глобален аспект нараства главоломно. Ако през 2007 г. тя е възлизала на 960 милиарда евро, през 2011 г. достига до 1356 милиарда. И никак не е странно, че Барселона залага усилено върху развитие на гей туризма.

Waterpark е едно от най-посещаваните партита традиционно всяка година по време на Cicruit
Waterpark е едно от най-посещаваните партита традиционно всяка година по време на Cicruit

Ето така Circuit Festival 2013 беше посетен от 71 000 души от 50 различни националности. Никога преди не сте били на фестивала и се чудите кой го посещава? Всеки гей мъж между 25 и 45 години, който може да си позволи билет и едноседмичен престой в Барселона. Седмото издание сега ще бъде най-голямото в историята на фестивала, продължаващо цели 11 дни с участието на над 60 международни диджея и артисти. Никой не знае колко на брой ще бъдат go-go танцьорите обаче. Тазгодишната тема е „Гигантите се завръщат”, оставяме всеки да я тълкува свободно. See you in Barcelona!