ГЕРМАНСКИ ШПИОНИН, ИСЛЯМИСТКИ ТЕРОРИСТ И ГЕЙ ПОРНО АКТЬОР

Преди две седмици агенти на германското разузнаване забелязали подозрителен потребител в чат стая, известна като виртуална бърлога на ислямистки бойци. Мъжът твърдял, че е един от тях, както и, че е германски шпионин. Той предлагал на ислямистите да им помогне да избегнат защитите на агенцията му, за да нанесат удар.

Агентите го примамили в личен чат и го убедили да им разкрие толкова много подробности за агенцията и за собствените му отговорности в нея, че бързо го идентифицирали. Във вторник властите обявиха, че са го арестували по подозрение в подготовка на акт на насилие и за нарушаване на германските закони за поверителност.

 
L’N’Q: House & Disco
 

51-годишният германски гражданин от испански произход признал, че през 2014 тайно е станал мюсюлманин. Оттам нататък, историята станала още по-странна. Властите направили проверка по онлайн името, с което се подвизавал в радикалните чат стаи. Те открили, че омъженият баща на четири деца е използвал същото име в недалечното минало, но в друго поприще – това бил сценичният му псевдоним в ролите му в гей порно филми.

В следващите седмици германското разузнаване ще трябва да обясни как този човек е успял да влезе в редиците му. „С всичката информация, която се появява за този индивид, няма как да не зададем въпроса: как се е озовал в разузнавателните служби и как е успял да скрие всичко това от колегите и семейтвото си,“ каза пред Washington Post старши служител, пожелал анонимност.