ГЕРМАНСКИ ПОЛИТИЦИ В НОВ ОПИТ ЗА УЗАКОНЯВАНЕ НА БРАЧНОТО РАВЕНСТВО

По-малката партия в управляващата коалиция в Германия обяви нов опит за узаконяване на брачното равенство. Понастоящем Социалдемократическата партия (SPD) е в политически съюз с Християндемократическата партия на Ангела Меркел.

SDP се надява, че на предстоящите тази есен парламентарни избори ще спечели достатъчно места, за да формира правителство с няколко по-малки партии. Според парламентарния лидер на партията, Томас Оперман, Зелената партия също ще окаже натиск в тази посока. Той каза още, че партията му ще настоява за отмяна на присъдите на мъже, осъдени в миналото за гей секс.

 
L’N’Q: House & Disco
 

В отговор, водачът на парламентарната група на Зелената партия, Катрин Горинг-Екард, публикува изявление, в което се казва, че партията ще призове за обществено обсъждане на темата. „Години наред не виждаме нищо осван празни приказки от консерваторите и SPD,“ каза тя.

Множество изследвания показват, че голямо мнозинство от германците продкрепя брачното равенство. Въпреки това, християндемократите упорито отказват да дадат равни права на гей двойките. През 2015 Меркел заяви: „Лично за мен бракът е между мъж и жена, живеещи заедно. Това е моето разбиране. Но подкрепям гражданските партньорства”.