ГЕЙ ШЕДЬОВЪРЪТ ‘MOONLIGHT’ ПОЛУЧИ ЗЛАТЕН ГЛОБУС ЗА ФИЛМ НА ГОДИНАТА

 
BHK Banner
 

Миналата година Холивуд беше залят с остри критики заради крещящата липса на многообразие сред номинираните за престижни награди кинотворци.

Затова драмата „Moonlight“ е точно това, от което индустрията се нуждаеше. Филмът, проследяваш тежкия живот на млад гей афроамериканец, е най-награждаваната лента от изминалата година с 131 награди и 212 номинации само досега. Той оглави личните годишни класации на стотици кинокритици, а някои от тях го определиха като един от най-добрите филми на десетилетието.

На церемонията по връчването на наградите Златен глобус в неделя, „Moonlight“ спечели статуетката за най-добър драматичен филм. Той беше номиниран в общо шест категории, макар да изгуби в повечето от тях.

Екипът на „Moonlight“ позира след церемонията.

След като получи наградата, режисьорът Бари Дженкинс каза пред репортери, че мисията на филмът е била „да разкаже една много истинска история за това как отраснахме. Мисля, че хората уважават това. Често целта е да разкажеш история, за която хората ще платят. Това не беше нашата цел.“ Той отправи силно послание за подкрепа за ЛГБТ хората. „Трябва да даваме на хората не средства за бягство – има си място за това – а за утвърждаване на правото им да изразяват онова, което чувстват, и на правото да бъдат чути.“

Към този момент няма информация за български кинопоказ на „Moonlight“, но се надяваме го видим на някой от предстоящите фестивали.

Хареса ли ви статията?

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина