ГЕЙ СУПЕРГЕРОЙ В НОВ КОМИКС

В света на комиксите предстои да се появи нов супергерой – доста по-различен от досегашните. Създателите на комикси DC Comics се приготвят да пуснат на пазара поредица комикси, концентрирани върху гей супергергой.

„Среднощният“ (Midnighter), който за първи път се появил сред комиксите на DC още през 1998г., до сега е отглеждал дете с бившия си съпруг – Аполо. В сериите, които предстоят да излезнат на 3ти Юни, самоувереният супергерой ще се раздели с половинката си и ще открие гей версията на ергенски живот – срещи на сляпо и Grindr.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

В интервю за Comic Book Resource, авторите споделят и малко повече за това какво ще се случи в комикса: „Той се среща с едно момче и остава шокиран от факта, че момчето не се страхува от суперсилите на Среднощният. Не само, че не се страхува, а даже ги намира за възбуждащи.“ – това е само пример за премеждията на литературния флиртаджия.

Писателите разкриват, че в серията въобще няма да се цензурира и ограничава гей тематиката, дори напротив – ще бъде подчертана. По този начин очакват героите да бъдат нови, интересни и повече хора да успеят да се припознаят в тях.

„Супергероят ни е смел. Историята е смела. В комикса няма да има срам и ограничения – всичко ще бъде написано директно и открито.“ – обещават писателите.