ГЕЙ ОЛИМПИЕЦЪТ МАТЮ МИЧЪМ СВАЛЯ СЪСТЕЗАТЕЛНИТЕ СИ ПЛУВКИ

 
BHK Banner
 

Австралийският гмуркач Матю Мичъм обяви, че се пенсионира от професионалния спорт, съобщи Pink News.

27-годишният мъж се разкри като гей малко преди Олимпийските игри в Пекин през 2008, когато обяви, че партньорът му ще пътува с него до Китай. Подкрепата явно му е била от полза, защото Мичъм счупи олимпийския рекорд за най-висока оценка на единично гмуркане и взе златен медал за гмуркане от 10-метрова платформа.

Той е едва вторият открито гей гмуркач, спечелил олимпийско злато. Първият е американецът Грег Луганис, който има четири златни медала и един сребърен.

966306-matthew-mitcham

В публикация в Instagram Мичъм написа: “Официално е: Реших най-накрая да се оттегля след дъъъъъъълга, но много удволетворителна кариера.”

В интервю за ABC гмуркачът обясни решението си да се пенсионира. Той казва: “Много пъти се опитах да го направя, но все не се получаваше. Бях напълно решен да се оттегля след Игрите на Британската общност през 2014, но нещата с партньора ми вървяха много по-добре отколкото очаквах, затова реших да продължа още две години. Много съм благодарен за всичко преживяно в спорта, с всичките му върхове и провали. Това прави едно преживяване наистина триизмерно – хубавите неща, но и лошите.”

Мичъм споделя, че получава много писма от хора, които му казват, че им е помогнал да приемат сексуалността си. “Получавал съм много такива съобщения. Не само от млади хора, но и от възрастни … които са пазили тъмната си тайна през целия си живот. Това, че аз можах да съм себе си и да се състезавам на Олимпийски игри като открит и горд спортист ги е вдъхновило да бъдат себе си.”

MG_2384-matthew-mitcham

Хареса ли ви статията?