Гей мъж, шествал на високи токчета, бе избран за кмет в Тексас

Бруно Лозано, по прякор Ралфи, спечели изборите за кмет на Дел Рио с впечатляващите 62% от подадените гласове. Градът е в близост до границата на САЩ с Мексико.

Новакът в политиката, който е служил в американската армия, победи настоящия кмет Робърт Гарза. Така той стана първият открито гей човек в Дел Рио, назначен на обществен пост чрез избори. Лозано е и най-младият кмет на града с население от 40 000.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

В миналогодишния парад на военните ветерани новият кмет шества на високи токчета. Пред репортери той каза, че се е бил подготвил за „най-лошия сценарий“, но реакциите били изненадващи и го обнадеждили. Вместо омраза, ветеранът получил много внимание от жени и млади момичета, който отивали до него и го прегръщали от благодарност.

По време на предизборната кампания обаче, Лозано стана обект на предразсъдъци. В социалните медии се появило меме, в което политикът носи високи токчета и пола. Текстът към картинката го наричал „педал“ със СПИН, разказа той.

Но това не го обезкуражава и той просто продължил напред. Както правел и по времето си в армията, където имал задължението да уволнява открито гей военнослужещи. Политиката, наречена „Не питай, не казвай“, доведе до отстраняването на общо 14 000 напълно годни за служба военни.

 

Лозано споделя, че тази част от работата му разбила сърцето му и го отказала от по-нататъшна служба. „Не ме е срам от себе си, затова реших, да не продължавам договора си,“ каза той.