Гей мъже над 45 са без партньор по-често от всички останали групи в САЩ

Ново изследване, проведено сред 1762 представители на ЛГБТ+ общността в САЩ, показа, че повече гей мъже и лесбийки над 45-годишна възраст са без постоянен партньор и брак в сравнение с хетеро хората.

Гей мъжете най-рядко имат собствено семейство. 57% от участвалите в допитването са необвързани, сравнено с 39% от лесбийките. Едва 27% от гей мъжете са омъжени, което контрастира на 43% от лесбийките.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Дори трансджендър хората се радват на собствено семейство по-често от гей мъжете. Половината от тях си имат партньор. Въпреки това обаче, те са групата, която живее с най-много страх и дискриминация в ежедневието си.

Гей мъжете често живеят и сами, което вероятно е в резултат от високия брой необвързани. 46% от запитаните гей мъже на над 45 не споделят жилище с други хора.

Изследването е по поръчка на Американската асоциация на пенсионираните хора и цели да даде повече яснота относно предизвикателствата пред по-възрастните ЛГБТ+ американци.

Най-често срещаното притеснение на повечето от участниците е недостатъчна семейна и социална подкрепа, която очакват в бъдеще.

Резултатите показват още, че бисексуалните хора са най-малко открити относно сексуалната си ориентация. Повече от половината пазят сексуалността си в тайна от поне част от важните хора в живота си.

Целият доклад можете да прочетете тук.