Гей гъсокът Томас почина след 24 години, отдадени на лебеда Хенри

Кой би предположил, че една от най-великите любовни истории е тази на един гей гъсок.

Томас бе сляп бял гъсок, койте доскоро живееше в убежище за птици на остров край Нова Зеландия. След смъртта му, 40-годишната птица бе погребана до своя партньор Хенри, с когото споделила 3/4 от живота си.

 
L’N’Q: House & Disco
 

„С мъка на сърцето съобщаваме кончината на нашия обичан сляп гъсок Томас,“ написаха във Facebook от ръководството на обежището. „През своите 40 години на земята Томас остави отпечатък в животите на много хора. Преди да дойде за грижи, обич и подкрепа при нас, Томас се запознал и сприятелил с прекрасните жители на Уайману Лагун в Уайканае, които го наглеждали над 25 години,“ разказват те.

Една от причините всички да са влюбени в Томас е, че той бил дълбоко привързан към черния лебед Хенри в продължение на 24 години. След като партньора му го изоставил заради друг лебед – Хенриета – сърцето му било разбито.

„Преди появата на Хенриета, те прекараха заедно 18 щастливи гей години,“ каза орнитологът Mik Peryer пред Stuff.

Въпреки всичко, Томас се съвзел и се присъединил към Хенри и Хенриета в отглеждането на техните пиленца. От парка публикува няколко трогателни снимки на лебедчетата, отбелязвайки, че тройката била неразделна.

След съртта на Хенри през 2009 сърцето на Томас било разбито за втори път. И докато Хенриета отлетяла в търсене на нов партньор, той останал в обежището да тъгува по изгубения си партньор.

Паркът организира публично погребение за Томас, който ще бъде положен до Хетри под обща надгробна плоча, разказваща историята им.