ГЕЙ БЪЛГАРИН В ЧУЖБИНА ТЪРСИ СУРОГАТНА МАЙКА ВЪВ FACEBOOK

„Скъпи приятели, от 2015 г. с партньора ми Лонг търсим сурогатна майка, която да ни роди дете/деца. Живеем в Нова Зеландия, където еднополовите семейства са узаконени, както и отглеждането на деца в такива семейства… Ще се радваме, ако познавате жена, която би имала интерес да помогне, да ни свържете. Искрено благодарим на всички ви прочели и на тези, които се отзоват!“

Тази необичайна молба се появи във Facebook преди две седмици. Автор е 38-годишният Ник Георгиев от Плевен, бъдещ доктор на философските науки по информационна сигурност в Окландския университет. Ник живее в Нова Зеландия ог 7 години.

 
L’N’Q: House & Disco
 

„Стабилни сме физически, психически и финансово и имаме подкрепата на родители и приятели в това начинание“, уверява Ник в мрежата и споделя, че в Нова Зеландия има много деца, родени с помощта на сурогатна майка. Там сурогатството там не е пазар, а е дарителски жест и е строго регламентирано. Ник обаче не крие, че с Лонг са готови да платят за сурогатна майка в държави, където това не е забранено.

Българинът се оказва модератор на форум за кандидат-емигранти в Австралия и Нова Зеландия. Завършил е магистратура по управленски информационни системи в САЩ и е инженер в един от световните гиганти за софтуерно осигуряване. Партньорът му – 41-годишният тайванец Ю-Лонг Шу, работи като домакин в кетъринг компания.

Пред OFFNews българинът разказа за живота си у нас и в Нова Зеландия и мечтата да има дете заедно с партньора си. Горещо ви препоъчваме да прочетете пространното интервю.