ГЕЙ АКТЬОРИТЕ СА ДИСКРИМИНИРАНИ В ХОЛИВУД

Според проучване на Гилдията на актьорите в Холивуд хомофобията в киноиндустрията все още е силно разпространена, въпреки наличието на известни и успешни хомосексуални и бисексуални личности в нея.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Над половината от актьорите (53%) с хомосексуална или бисексуална ориентация са заявили, че са били свидетели на дискриминационни коментари по време на работа. Това се потвърждава и от хетеросексуалните актьори, но с по-малък процент – 34%.

9% от анкетираните са заявили, че не са били избирани за определя роля на базата на ориентацията им, а също така, че хонорарите на ЛГТБ актьорите са често по-ниски. 45% смятат, че тези актьори са по-трудни са лансиране в роли на хетеросексуални персонажи и налагане на филмовия пазар, но само 15% от хетеросексуалните изразяват същото мнение.

Въпреки отношенията на снимачната площадка и съмненията от имиджова гледна точка 72% от участвалите в проучването са заявили, че анонсирането на сексуалните им предпочитания не е афектирало негативно кариерите им.

Проучването е проведено сред 5692 души, работещи в киноиндустрията, от които 85% са се определили като хетеросексуални.

на снимката: актьорът Matt Bomer, който миналата година благодари на партньора си за подкрепата му по време на церемония за получаване на награда за благотворителност.