Гей активист направи 10 000 физически упражнения в подкрепа на ЛГБТИ общността у нас

Тази събота основателят на неправителствената организация „Single Step“, Иван Димов, направи 5 набирания, 10 лицеви, 15 клека – и после повтори серията още 333 пъти. Впечатляващото му постижение на комплекса Cindy отне 15 часа и бе с цел събиране на средства за ЛГБТИ организацията.

Бившият инвестиционен банкер, който тренира CrossFit от 8 години, започна предизвикателната си мисия в 6:30 сутринта и приключи в 21:30.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Във Facebook Димов разказа какво го е мотивирало да се заеме с тази физически смазваща задача. „В повечето спортове неминуемо удряш „стена“, когато умът трябва да поеме контрол над тялото, ако искаш да постигнеш поставената цел. Благословен (или прокълнат) съм с това тази точка да е моето „щастливо място“, моят наркотик. Да стигнеш възможно по-далеч от зоната си на комфорт и да откриеш какво можеш да научиш за себе си. Сега опитайте да отнесете тази „стена“ към мисията на Single Step. В моята страна има „невидима“ общност от млади хора, които имат два варианта пред себе си: (1) да изживеят живота си криейки се, или (2) да напуснат страната в търсене на по-добър живот. Това е ЛГБТИ общността. Исках да покажа, че моята физическа болка не може да се сравнява с онова, което тези млади хора преживяват ежедневно: омразата, стигмата, вербалното и физическото насилие… Това бе моят начин да покажа, че съм дълбоко решен да направя нещо за своята общност. И междувременно да събера малко $$.“

„Single Step“ стартира с плана на Иван да комбинира страстта си към CrossFit и тичането на маратони като част от собствените му усилия за набиране на средства. Планът му бе да изтича 12 маратона за 12 седмици, като започне на 13 август 2016 от Хелзинки, Финландия. Той избяга маратоните в Хелзинки, Рейкявик, Дингъл, Талин, Осло, Берлин, Лисабон, София, Амстердам, Венеция, Дъблин и Атина. Набирането на средстава за фондацията му продължава.