Гей активист бе убит в дома си в Ямайка

Смъртта на мъжа, който работеше като моден дизайнер и модел, разтърси ЛГБТИ общността в хомофобната карибска държава. Мъжката хомосексуалност се счита за тежко престъпление в Ямайка и бива наказвана с доживотен затвор.

Братът на Pottinger посетил дома му, след като мъжът не се появил на планирана фотосесия. Не е ясно кога е бил убит, тъй като към момента на откриването му, тялото вече се е разграждало. Съседи разказаха, че са чули крясъци от опартамента му във вторник, но не са съобщили в полицията.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Властите не са публикувала съществена информация по случая, затова не се знае дали убийството е било мотивирано от хомофобия.

Роднини, приятели и почитатели на Pottinger публикуваха трогателни съобщения в негова памет. „Една от най-хомофобните държави в света. Почивай в мир красиви човеко. Този свят е пълен със зло. Твърде много зло“, написа един. Друг добави: „Въпреки, че вече не е с нас, духът му ще продължи да живее в промяната, за която се бореше.“

Медийната личност Nikki Z, която бе близка приятелка на Pottinger, написа: „Животът му бе точно като на снимките му. Това, което виждате на снимките, е изцяло мъжа, който беше. Той бе пъстър. Никога не можеше да знаеш какво да очакваш от него. Винаги създаваше нещо ярко и ново“, каза тя.